Zomersalade 3

Zomersalade 3

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ zakje pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie
  • peterselie
  • ½ dl wijnazijn
  • 100 gram bacon
  • zout
  • suiker
  • mosterd
  • Worcestershiresaus

Instructies

  • Bak de plakjes bacon zeer knapperig in een pan met dikke bodem zonder olie of boter en verkruimel ze dan.
  • Snijd de tomaten in dunne plakken en de ui in dunne ringen.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Leg de tomaten, uiringen, verkruimelde bacon en geroosterde pijnboompitten op een platte schaal.
  • Vermeng voor de dressing de olie, azijn, knoflook, peterselie, een druppel
  • Worcestershiresaus, een snufje zout en een schep suiker met een flinke eetlepel mosterd en schenk de dressing in de schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er zelfgemaakte pestosaus en spaghetti bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade