Zomerse Aardappelsalade met Veldsla en Romatomaten

Zomerse Aardappelsalade met Veldsla en Romatomaten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • Zout
  • 250 g romaatjes kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosje verse bieslook fijngeknipt
  • 150 g veldsla
  • 125 ml crème fraîche
  • Versgemalen peper
  • Snufje nootmuskaat
  • 35 g spekreepjes uitgebakken (optioneel, laat weg voor vegetarische versie)

Instructies

  • Kook de aardappels in een pan met ruim water en zout in 20-25 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen.
  • Stamp de aardappels tot een stevige puree met de crème fraîche, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • Voeg de veldsla, gehalveerde romaatjes, fijngeknipte bieslook en eventueel de uitgebakken spekreepjes toe aan de puree.
  • Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge salade.
  • Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze zomerse aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch