Zomerse Aardappelsalade met Veldsla en Romatomaten
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- Zout
- 250 g romaatjes kleine tomaatjes, gehalveerd
- 1 bosje verse bieslook fijngeknipt
- 150 g veldsla
- 125 ml crème fraîche
- Versgemalen peper
- Snufje nootmuskaat
- 35 g spekreepjes uitgebakken (optioneel, laat weg voor vegetarische versie)
Instructies
- Kook de aardappels in een pan met ruim water en zout in 20-25 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen.
- Stamp de aardappels tot een stevige puree met de crème fraîche, versgemalen peper en nootmuskaat.
- Voeg de veldsla, gehalveerde romaatjes, fijngeknipte bieslook en eventueel de uitgebakken spekreepjes toe aan de puree.
- Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge salade.
- Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze zomerse aardappelsalade.Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g