Zomerse Groentestamppot met Prei, Little Gem en Taugé
Equipment
- pureestamper
- Magnetron of pan
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- Zout
- 400 g prei
- 1 pakje little gem
- 125 g taugé
- 1 dl melk
- 25 g boter of margarine
- Versgemalen peper
Instructies
- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels in een grote pan met water en zout gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze gaar zijn.
- Maak de prei schoon en was deze.
- Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen.
- Voeg de prei de laatste 6 à 8 minuten toe aan de pan met aardappels.
- Was de little gem en snijd de harde kern weg.
- Snijd elke krop in fijne reepjes.
- Was de taugé en halveer lange stukjes.
- Giet de aardappels en prei af.
- Verwarm de melk in de magnetron of in een pan.
- Stamp de prei en aardappels fijn met een pureestamper.
- Voeg de verwarmde melk en boter toe en meng goed.
- Schep de little gem en taugé erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend ongeveer 1 minuut.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 8 g | Vet: 4 g | Sugar: 3 g