Zomerse Italiaanse Broodsalade
Equipment
- theelepel
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 8 tomaten in blokjes gesneden
- ½ ciabattabrood oud en in kleine blokjes
- 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit.
- Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
- Klop een dressing van het citroensap met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
- Meng de komkommerblokjes met de tomatenblokjes, de blokjes ciabattabrood en de reepjes basilicum.
- Schenk de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar.
- Laat de salade even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oud brood absorbeert beter de smaken van de groenten en dressing. Geen oud brood? Je kunt het brood even drogen in een lauwwarme oven of in de broodrooster.