Zomerse Italiaanse Broodsalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 8 tomaten in blokjes gesneden
  • ½ ciabattabrood oud en in kleine blokjes
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit.
  • Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
  • Klop een dressing van het citroensap met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de komkommerblokjes met de tomatenblokjes, de blokjes ciabattabrood en de reepjes basilicum.
  • Schenk de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar.
  • Laat de salade even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Oud brood absorbeert beter de smaken van de groenten en dressing. Geen oud brood? Je kunt het brood even drogen in een lauwwarme oven of in de broodrooster.

Wijnadvies:

Deze frisse en kruidige broodsalade gaat goed samen met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch