Zomerse Varkenshaas met Perzik en Chili

Medaillons van varkenshaas met perzik-chilisaus, geserveerd op een rustieke houten tafel met partjes verse perzik en rijst op de achtergrond.

Zomerse Varkenshaas met Perzik en Chili

Malse varkenshaasmedaillons in een pittige en fruitige saus van verse perziken, tomaat en rode peper. Een verrassende smaakcombinatie!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel djinten
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 rijpe perziken
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • 2 varkenshaasjes á 250 gr
  • verse bieslook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Breng in een pan ruim water aan de kook.
  • Schil 3 perziken, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
  • Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water, spoel af onder koud water en ontvel.
  • Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Maak het pepertje schoon, was het, verwijder de pitjes en snijd het in dunne reepjes.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit het sjalotje ca 1 minuut zachtjes.
  • Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  • Voeg de chilipoeder, koriander, kaneelpoeder en djinten toe en bak al omscheppend ca 1 minuut mee.
  • Roer de perzikstukjes, tomaat, de helft van de peperreepjes, bouillonpoeder en 1½ dl water erdoor.
  • Breng aan de kook en laat afgedekt ca 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
  • Verwarm 4 borden voor.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakken van ca 3 cm dik.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakken varkenshaas in ca 4 minuten bruin en gaar; 1 halverwege keren.
  • Leg ze op een warm bord, bestrooi met zout en peper en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de perziksaus door het bakvet en laat ca 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd de vierde perzik in 12 partjes en knip de bieslook in stukjes van ca 1 cm.
  • Schenk de saus op de borden en leg de plakken varkenshaas er stergewijs midden op.
  • Leg de perzikpartjes in de saus en strooi er de bieslook en de rest van de peperreepjes 2 over.
  • Serveer met rijst en een salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Glutenvrij (mits geserveerd met glutenvrije bijgerechten)
Lactosevrij (mits boter vervangen wordt door plantaardige olie)
Serveertip:
Garneer met een takje verse koriander voor een extra frisse toets.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een licht gekoelde rosé past goed bij de zoetpittige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij