Zomerse Varkenshaas met Perzik en Chili
Malse varkenshaasmedaillons in een pittige en fruitige saus van verse perziken, tomaat en rode peper. Een verrassende smaakcombinatie!
Ingrediënten
Instructies
- Breng in een pan ruim water aan de kook.
- Schil 3 perziken, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
- Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water, spoel af onder koud water en ontvel.
- Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Maak het pepertje schoon, was het, verwijder de pitjes en snijd het in dunne reepjes.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit het sjalotje ca 1 minuut zachtjes.
- Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
- Voeg de chilipoeder, koriander, kaneelpoeder en djinten toe en bak al omscheppend ca 1 minuut mee.
- Roer de perzikstukjes, tomaat, de helft van de peperreepjes, bouillonpoeder en 1½ dl water erdoor.
- Breng aan de kook en laat afgedekt ca 10 minuten zachtjes sudderen.
- Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
- Verwarm 4 borden voor.
- Snijd de varkenshaasjes in plakken van ca 3 cm dik.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakken varkenshaas in ca 4 minuten bruin en gaar; 1 halverwege keren.
- Leg ze op een warm bord, bestrooi met zout en peper en houd warm onder aluminiumfolie.
- Roer de perziksaus door het bakvet en laat ca 2 minuten zachtjes sudderen.
- Snijd de vierde perzik in 12 partjes en knip de bieslook in stukjes van ca 1 cm.
- Schenk de saus op de borden en leg de plakken varkenshaas er stergewijs midden op.
- Leg de perzikpartjes in de saus en strooi er de bieslook en de rest van de peperreepjes 2 over.
- Serveer met rijst en een salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Glutenvrij (mits geserveerd met glutenvrije bijgerechten)
Lactosevrij (mits boter vervangen wordt door plantaardige olie) Serveertip: Garneer met een takje verse koriander voor een extra frisse toets. Wijnadvies: Een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een licht gekoelde rosé past goed bij de zoetpittige smaken.
Lactosevrij (mits boter vervangen wordt door plantaardige olie) Serveertip: Garneer met een takje verse koriander voor een extra frisse toets. Wijnadvies: Een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een licht gekoelde rosé past goed bij de zoetpittige smaken.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 25 g