Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vetvrij keukenpapier
Ingrediënten
- 500 g kerstomaatjes
- 2 dl olijfolie extra vièrge
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 4 fijngesneden sjalotjes
- 1 theelepeltje tijmblaadjes
- 4 eetlepels peterselie versgehakte
- versgemalen zwarte peper
- grof zeezout
Instructies
- Was de tomaatjes, droog ze goed af en halveer ze.
- Leg ze nu met de snijkant naar boven op vetvrij papier op een ovenplateau.
- Bestrooi de tomaten nu met versgemalen peper, grof zeezout, knoflookplakjes.
- Besprenkel ze nu met de helft van de olijfolie.
- Zet ze nu 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C totdat de tomaatjes slap beginnen te worden.
- Verlaag dan de oventemperatuur tot 80°C en laat ze ongeveer 50 minuten in de oven drogen.
- Laat ze afkoelen en besprenkel ze met de overige olijfolie, de tijmblaadjes, sjalotjes en versgehakte peterselie.
- Schep ze met de olie in een afsluitbaar bakje en laat ze in de koelkast 1 nacht goed marineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)