Zuurkool met courgette

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje zuurkool naturel 500 g,
  • 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 courgette
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
  • 1 ½ theelepel geraspte mierikswortel potje, Kahne,
  • peper

Instructies

Voorbereiding:

  • In vergiet zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden.
  • Zuurkool met 2 dl water,bouillonpoeder en wijn afgedekt 10 à 15 minuten zachtjes koken.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
  • Plakjes in dunne reepjes snijden.

Bereiden:

  • Courgettereepjes op zuurkool leggen en afgedekt in 10 à 12 minuten beetgaar koken.
  • Courgette en crème fraîche door zuurkool roeren en op smaak brengen met mierikswortel en peper.

Voedingswaarden

Calories: 135 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch