Zuurkool met courgette
AllerHande 1996
Ingrediënten
- 1 pakje zuurkool naturel 500 g,
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
- 1 dl droge witte wijn
- 1 courgette
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
- 1 ½ theelepel geraspte mierikswortel potje, Kahne,
- peper
Instructies
Voorbereiding:
- In vergiet zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden.
- Zuurkool met 2 dl water,bouillonpoeder en wijn afgedekt 10 à 15 minuten zachtjes koken.
- Courgette wassen, schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
- Plakjes in dunne reepjes snijden.
Bereiden:
- Courgettereepjes op zuurkool leggen en afgedekt in 10 à 12 minuten beetgaar koken.
- Courgette en crème fraîche door zuurkool roeren en op smaak brengen met mierikswortel en peper.
Voedingswaarden
Calories: 135 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g