Zuurkool met Varkensfilet en Zuiderse Vruchten
Ingrediënten
- 50 g tutti frutti
- 250 g gekookte wijnzuurkool
- 100 ml appelsap
- 2 varkensfiletlapjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 25 g boter
- 550 g aardappelpuree
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Snijd de tutti frutti in reepjes.
- Doe de wijnzuurkool, tutti frutti en appelsap in een steelpan en laat het afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen.
- Bestrijk de varkensfiletlapjes met de grove mosterd.
- Verhit de boter in een koekenpan en schroei de filetlapjes aan beide kanten dicht.
- Bak de filetlapjes op matig vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 5 minuten.
- Giet de zuurkool af en roer de crème fraîche erdoor.
- Meng de aardappelpuree met de zuurkool.
- Leg de varkensfiletlapjes bovenop het zuurkoolmengsel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc, die goed samengaat met de zuurkool en het varkensvlees.Voedingswaarden
Calories: 750 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 20 g