Zuurkool met Varkensfilet en Zuiderse Vruchten

Zuurkool met Varkensfilet en Zuiderse Vruchten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g tutti frutti
  • 250 g gekookte wijnzuurkool
  • 100 ml appelsap
  • 2 varkensfiletlapjes
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 25 g boter
  • 550 g aardappelpuree
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Snijd de tutti frutti in reepjes.
  • Doe de wijnzuurkool, tutti frutti en appelsap in een steelpan en laat het afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Bestrijk de varkensfiletlapjes met de grove mosterd.
  • Verhit de boter in een koekenpan en schroei de filetlapjes aan beide kanten dicht.
  • Bak de filetlapjes op matig vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Giet de zuurkool af en roer de crème fraîche erdoor.
  • Meng de aardappelpuree met de zuurkool.
  • Leg de varkensfiletlapjes bovenop het zuurkoolmengsel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer dit gerecht met een droge witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc, die goed samengaat met de zuurkool en het varkensvlees.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij