Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 500 gram wijnzuurkool
- 300 gram macaroni
- 4 speklapjes
- 1 pot scherpe tomatensaus ongeveer 400 ml
- 500 gram verse worst
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de speklapjes in stukjes.
Zuurkool Koken:
- Plaats de zuurkool in een grote kookpan en voeg de stukjes speklapjes toe.
- Kook de zuurkool en speklapjes samen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de zuurkool (ongeveer 20-30 minuten).
Macaroni Koken:
- Breng ondertussen een andere grote pan met water aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en zet apart.
- Worst Aanbraden:
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de verse worst aan tot ze rondom bruin en gaar is (ongeveer 15-20 minuten).
Tomatensaus Bereiden:
- Verwarm de scherpe tomatensaus in een kleine pan tot deze goed heet is.
Samenstellen van het Gerecht:
- Verdeel de macaroni over de borden.
- Schep de zuurkool en speklapjes over de macaroni.
- Voeg een beetje scherpe tomatensaus toe over de zuurkool.
- Leg een stuk gebraden worst bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.Voedingswaarden
Calories: 750 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g