Zuurkool op een Nieuwe Manier met Macaroni en Worst

Zuurkool op een Nieuwe Manier met Macaroni en Worst

Porties: 4
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 500 gram wijnzuurkool
  • 300 gram macaroni
  • 4 speklapjes
  • 1 pot scherpe tomatensaus ongeveer 400 ml
  • 500 gram verse worst

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de speklapjes in stukjes.

Zuurkool Koken:

  • Plaats de zuurkool in een grote kookpan en voeg de stukjes speklapjes toe.
  • Kook de zuurkool en speklapjes samen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de zuurkool (ongeveer 20-30 minuten).

Macaroni Koken:

  • Breng ondertussen een andere grote pan met water aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en zet apart.
  • Worst Aanbraden:
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de verse worst aan tot ze rondom bruin en gaar is (ongeveer 15-20 minuten).

Tomatensaus Bereiden:

  • Verwarm de scherpe tomatensaus in een kleine pan tot deze goed heet is.

Samenstellen van het Gerecht:

  • Verdeel de macaroni over de borden.
  • Schep de zuurkool en speklapjes over de macaroni.
  • Voeg een beetje scherpe tomatensaus toe over de zuurkool.
  • Leg een stuk gebraden worst bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland