Zuurkoolschotel met Feta en Walnoten

Zuurkoolschotel met Feta en Walnoten

Zuurkoolschotel met Feta en Walnoten

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool naturel
  • 700 g aardappels tot puree verwerkt
  • Flinke hand walnoten
  • Blokjes feta
  • 300 g spekblokjes uitgebakken

Instructies

  • ook de aardappels en verwerk ze tot puree.
  • Vermeng de puree met de zuurkool en laat het goed warm worden.
  • Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
  • Meng de spekblokjes, feta en walnoten door de zuurkoolpuree.
  • Voeg eventueel wat vet van de spekblokjes toe voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze zuurkoolschotel goed warm.

Wijnadvies

Een stevige witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter