Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak zuurkool naturel
- 700 g aardappels tot puree verwerkt
- Flinke hand walnoten
- Blokjes feta
- 300 g spekblokjes uitgebakken
Instructies
- ook de aardappels en verwerk ze tot puree.
- Vermeng de puree met de zuurkool en laat het goed warm worden.
- Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Meng de spekblokjes, feta en walnoten door de zuurkoolpuree.
- Voeg eventueel wat vet van de spekblokjes toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze zuurkoolschotel goed warm.
Wijnadvies
Een stevige witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g