Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
Ingrediƫnten
- 1 klontje boter
- 2 uien gesnipperd
- 1 kleine knolselderij in dunne plakjes
- 1 puntpaprika in reepjes
- 150 gram salami in plakjes
- 500 gram kruidenzuurkool
- 2 zoetzure appels in plakjes
- 2 glazen witte wijn ongeveer 400 ml
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de uien, knolselderij, puntpaprika, salami en appels in plakjes of reepjes.
Ovenschaal Vulllen:
- Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
- Leg de gesnipperde ui op de bodem van de schaal.
- Voeg een laag plakjes knolselderij toe, gevolgd door reepjes puntpaprika.
- Leg hierop een laag plakjes salami.
- Bedek de salami met een laag kruidenzuurkool.
- Eindig met de plakjes zoetzure appel bovenop.
Wijn Toevoegen:
- Giet de twee glazen witte wijn over de schotel.
Bakken:
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het geheel 35 minuten stoven.
Serveren:
- Serveer de zuurkoolschotel warm, eventueel met een mooie aardappelpuree erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 3 g | Sugar: 15 g