Zuurkoolschotel met Salami en Zoetzure Appels

Zuurkoolschotel met Salami en Zoetzure Appels

Zuurkoolschotel met Salami en Zoetzure Appels

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 klontje boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 kleine knolselderij in dunne plakjes
  • 1 puntpaprika in reepjes
  • 150 gram salami in plakjes
  • 500 gram kruidenzuurkool
  • 2 zoetzure appels in plakjes
  • 2 glazen witte wijn ongeveer 400 ml

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de uien, knolselderij, puntpaprika, salami en appels in plakjes of reepjes.

Ovenschaal Vulllen:

  • Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
  • Leg de gesnipperde ui op de bodem van de schaal.
  • Voeg een laag plakjes knolselderij toe, gevolgd door reepjes puntpaprika.
  • Leg hierop een laag plakjes salami.
  • Bedek de salami met een laag kruidenzuurkool.
  • Eindig met de plakjes zoetzure appel bovenop.

Wijn Toevoegen:

  • Giet de twee glazen witte wijn over de schotel.

Bakken:

  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het geheel 35 minuten stoven.

Serveren:

  • Serveer de zuurkoolschotel warm, eventueel met een mooie aardappelpuree erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 3 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland