Zuurkoolsoep met kip

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • eetlepel bloem
  • 1 theelepel komijn djinten
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 500 g wijnzuurkool mild Biologisch
  • 4 kipfilets
  • ½ rode paprika in blokjes

Instructies

  • In (soep)pan 1 1/2 el boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
  • Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
  • Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
  • Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
  • Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken.
  • Intussen kipfilets met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
  • Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
  • Paprika door soep roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kip kan vervangen worden door parelhoen- of kalkoenfilet (ca. 400 g)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep