Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Aardappelschiller
- Grote kookpan
- Pureestamper of -pers
- mes
Ingredients
- 1 pakje kruidenzuurkool ongeveer 500 gram
- 800 gram aardappels
- 150 gram chorizo
- 150 gram zachte geitenkaas
- 80 gram groene olijven
- Boter voor het pureren van de aardappels
- Melk voor het pureren van de aardappels
Instructions
Aardappels Koken:
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappels in een grote pan met water en een beetje zout tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
- Giet de aardappels af en pureer ze met wat boter en melk tot een smeuïge puree.
Zuurkool Voorbereiden:
- Laat de kruidenzuurkool goed uitlekken.
- Roer de uitgelekte zuurkool door de aardappelpuree en verwarm het geheel goed door op een laag vuur.
Vulling Voorbereiden:
- Snijd de chorizo, zachte geitenkaas en groene olijven in kleine blokjes.
Samenvoegen:
- Voeg de blokjes chorizo, geitenkaas en olijven toe aan de zuurkool-aardappelpuree.
- Roer alles goed door en zorg dat het geheel goed verwarmd is.
Serveren:
- Zorg voor warme borden en verdeel de stamppot over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g