Zuurkoolstamppot met ham

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels zeer kruimig,
  • zout
  • 1 zakje gekookte wijnzuurkool 500 g,
  • 200 g achterham in dikke plakken
  • 1 blikje ananasstukjes op eigen sap netto 227 g, Dole,
  • 25 g halvarine
  • ca. 1 dl melk
  • peper

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout
  • aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen zuurkool afgieten en kleiner snijden.
  • Ham in blokjes snijden.
  • Ananas in zeef boven kom afgieten, hierbij 3 eetlepels sap opvangen (rest van sap wordt niet gebruikt).
  • Ananas in kleine stukjes snijden.
  • Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen.
  • Halvarine, ananassap en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Zuurkool, ham en ananasstukjes erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Op halfhoog vuur stamppot al omscheppend in ca. 4 minuten door en door heet laten worden.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 17 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees