Zuurkoolstamppot met ham
AllerHande 1996
Ingrediënten
Instructies
- Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout
- aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
- Intussen zuurkool afgieten en kleiner snijden.
- Ham in blokjes snijden.
- Ananas in zeef boven kom afgieten, hierbij 3 eetlepels sap opvangen (rest van sap wordt niet gebruikt).
- Ananas in kleine stukjes snijden.
- Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen.
- Halvarine, ananassap en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Zuurkool, ham en ananasstukjes erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Op halfhoog vuur stamppot al omscheppend in ca. 4 minuten door en door heet laten worden.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 17 g | Vet: 6 g