Zuurkoolstamppot met varkenshaas

Zuurkoolstamppot met varkenshaas

snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 1 pak wijnzuurkool mild 500 g
  • 2 schaaltjes varkenshaas à ca. 200 g
  • 75 g boter of margarine
  • ½ blikje tutti frutti op zware siroop 425 ml
  • 1 dl melk

Instructies

  • Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker.
  • In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien.
  • In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken.
  • Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen.
  • Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden.
  • Vlees uit pan halen.
  • Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels met melk tot puree stampen.
  • Zuurkool erdoor roeren.
  • Varkenshaas in plakjes snijden.
  • Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland