Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg aardappels kruimig
- 1 pak wijnzuurkool mild 500 g
- 2 schaaltjes varkenshaas à ca. 200 g
- 75 g boter of margarine
- ½ blikje tutti frutti op zware siroop 425 ml
- 1 dl melk
Instructies
- Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker.
- In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien.
- In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken.
- Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen.
- Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden.
- Vlees uit pan halen.
- Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken.
- Melk verwarmen.
- Aardappels met melk tot puree stampen.
- Zuurkool erdoor roeren.
- Varkenshaas in plakjes snijden.
- Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus