Zuurkoolstamppot met Viscurry
Een heerlijke twist op de klassieke zuurkoolstamppot met een romige viscurry en frisse koriander, perfect voor een voedzame maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 1 zakje tandoorikruidenmix
- 3 dl volle yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 600 g visfilet
- 1 ui
- 2 kaneelstokjes
- Olie voor het bakken
- 500 g zuurkool
- Bloem
- Verse koriander
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in 3 dl water gaar.
- Roer een papje van 1 dl yoghurt, citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden.
- Snijd de vis in blokjes en meng de kruidenyoghurt erdoor.
- Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit ze samen in 2 eetlepels olie totdat de ui zacht is.
- Voeg de zuurkool toe, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool 1 minuut zachtjes.
- Schep de visblokjes om met wat bloem.
- Verhit de frituurolie tot 175°C en bak de visblokjes in delen 4-5 minuten goudbruin.
- Houd ze warm.
- Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en meng er 2 dl yoghurt door.
- Verwijder de kaneelstokjes uit de zuurkool en meng deze door de aardappelpuree.
- Serveer de tandoorivis apart en garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en eventueel een lepel extra yoghurt voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit pittige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g