Zuurkoolstamppot met Viscurry

Zuurkoolstamppot met viscurry, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met verse koriander en chilivlokken.

Zuurkoolstamppot met Viscurry

Een heerlijke twist op de klassieke zuurkoolstamppot met een romige viscurry en frisse koriander, perfect voor een voedzame maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
frituurtijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 zakje tandoorikruidenmix
  • 3 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 600 g visfilet
  • 1 ui
  • 2 kaneelstokjes
  • Olie voor het bakken
  • 500 g zuurkool
  • Bloem
  • Verse koriander

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in 3 dl water gaar.
  • Roer een papje van 1 dl yoghurt, citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden.
  • Snijd de vis in blokjes en meng de kruidenyoghurt erdoor.
  • Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit ze samen in 2 eetlepels olie totdat de ui zacht is.
  • Voeg de zuurkool toe, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool 1 minuut zachtjes.
  • Schep de visblokjes om met wat bloem.
  • Verhit de frituurolie tot 175°C en bak de visblokjes in delen 4-5 minuten goudbruin.
  • Houd ze warm.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en meng er 2 dl yoghurt door.
  • Verwijder de kaneelstokjes uit de zuurkool en meng deze door de aardappelpuree.
  • Serveer de tandoorivis apart en garneer met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en eventueel een lepel extra yoghurt voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit pittige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden