Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Aardappelschiller
- kookpan
- Mes en snijplank
Ingrediënten
- 500 gram aardappels geschild
- 250 ml room
- 100 gram verse ansjovis
- 1 ui in ringen
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappels 15 minuten en snijd ze in plakken.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg een derde van de aardappelplakken op de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel de helft van de ansjovis en uienringen over de aardappels.
- Herhaal deze laagjes en sluit af met de overgebleven aardappelplakken.
- Meng peper en zout naar smaak door de room.
- Giet de room over de aardappels in de ovenschaal.
- Bak de schotel 20 minuten op 180°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 4 mg | Sugar: 2 g