Zweedse Aardappel-Ansjovisschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels geschild
  • 250 ml room
  • 100 gram verse ansjovis
  • 1 ui in ringen
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels 15 minuten en snijd ze in plakken.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Leg een derde van de aardappelplakken op de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de ansjovis en uienringen over de aardappels.
  • Herhaal deze laagjes en sluit af met de overgebleven aardappelplakken.
  • Meng peper en zout naar smaak door de room.
  • Giet de room over de aardappels in de ovenschaal.
  • Bak de schotel 20 minuten op 180°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 4 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Zweden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij