Zwemfeest op je Bord
Een vrolijk en gezond kindergerecht met groenten, pasta en vegetarische hamburgers, creatief opgemaakt als kleurrijke visjes in het water.
Ingrediƫnten
- ¼ rode paprika
- ½ gele paprika
- 2 bakjes AH Tivall Hamburger van 2 stuks
- 200 g groene mini-asperges
- 200 g kringelpasta tortiglioni
- 4 eetlepels olie
- Garnering: krenten plakjes radijs, plakjes wortel
- 1 kuipje verse kruidenroomsaus 2 dl
- zout
Instructies
- Maak de paprika's schoon.
- Snijd mondjes van de rode paprika.
- Snijd vinnen en staarten van de gele paprika.
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de mini-asperges in circa 5 minuten beetgaar.
- Verhit de olie en bak de hamburgers in 4-5 minuten bruin, keer ze af en toe.
- Verwarm de roomsaus in een steelpan.
- Leg de hamburgers elk op een bord.
- Leg de stukjes paprika als vinnen en staart op de borden.
- Leg de asperges en de pasta ernaast.
- Schenk de saus op de onderkant van de asperges.
- Maak een oog van de plakjes radijs en de krenten.
- Maak luchtbellen van de wortelplakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een groot wit bord voor optimaal visueel effect en geef er een lepel bij voor kinderen die moeilijk met een vork eten. Wijnadvies:
Niet van toepassing bij kindergerechten.
Serveer op een groot wit bord voor optimaal visueel effect en geef er een lepel bij voor kinderen die moeilijk met een vork eten. Wijnadvies:
Niet van toepassing bij kindergerechten.
Voedingswaarden
Calories: 435 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g