Zwitserse Abrikozentaart uit de Airfryer

Zwitserse Abrikozentaart uit de Airfryer

Deze Zwitserse abrikozen taart is een heerlijke combinatie van zoet en fris, met een knapperige bladerdeegbodem en sappige abrikozen. Ideaal voor elke gelegenheid en gemakkelijk te bereiden in de airfryer.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Springvorm (20 cm, ingevet)
  • Twee lepels

Ingrediënten

  • 500 gr abrikozen
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 50 gr suiker eventueel ½ zakje vanillesuiker
  • 1 pakje bladerdeeg diepvries
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pit en snijd ze in vieren.
  • Bekleed de ingevette springvorm met de plakjes bladerdeeg.
  • Zorg dat de rand niet te hoog is, ongeveer de hoogte van de abrikozenpartjes.
  • Prik gaatjes in het deeg op de bodem van de vorm.
  • Leg de abrikozenpartjes netjes in een cirkelvormige patroon tot de hele bodem bedekt is.
  • Bestrooi de abrikozen met suiker naar smaak.
  • Meng de bloem, boter en suiker (eventueel vanillesuiker) tot een kleverige massa.
  • Verdeel met twee lepeltjes kleine hoopjes van het deegmengsel over de abrikozen.
  • Bak de taart in de airfryer op 170°C voor 30-35 minuten, zonder voorverwarmen.
  • Laat de taart even afkoelen en serveer eventueel met een toefje slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een lichte Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Gebak / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag