Zwitserse Kaasfondue met Gruyère en Emmentaler

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 4 dl droge witte wijn
  • ½ el citroensap
  • 300 g Gruyère geraspt
  • 300 g Emmentaler geraspt
  • 3 el maizena
  • 4 el kirsch
  • Nootmuskaat
  • Versgemalen witte peper

Instructies

Voorbereiding:

  • Halveer de knoflookteen en wrijf hiermee de binnenkant van de fonduepan in.

Kaasfondue:

  • Verwarm de wijn en het citroensap op laag vuur in de fonduepan, tot net onder het kookpunt.
  • Voeg de geraspte kaas in gedeelten toe en roer met een houten lepel totdat alle kaas is gesmolten.

Binden:

  • Meng in een kopje de maizena met de kirsch tot een glad papje.
  • Voeg het maizenapapje toe aan de kaasfondue en roer goed door om te binden.

Afwerking:

  • Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en versgemalen witte peper.

Serveren:

  • Serveer de kaasfondue met knapperig stokbrood of andere dippers naar keuze, zoals groenten (bloemkool, broccoli, wortels) of gekookte aardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Fendant (Chasselas) of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij Zwitserse kaasfondue.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij / Vegetarisch