Zwitserse Kaasfondue met Gruyère en Emmentaler
Equipment
- Caquelon (fonduepan) of kleine braadpan met dikke bodem
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 4 dl droge witte wijn
- ½ el citroensap
- 300 g Gruyère geraspt
- 300 g Emmentaler geraspt
- 3 el maizena
- 4 el kirsch
- Nootmuskaat
- Versgemalen witte peper
Instructies
Voorbereiding:
- Halveer de knoflookteen en wrijf hiermee de binnenkant van de fonduepan in.
Kaasfondue:
- Verwarm de wijn en het citroensap op laag vuur in de fonduepan, tot net onder het kookpunt.
- Voeg de geraspte kaas in gedeelten toe en roer met een houten lepel totdat alle kaas is gesmolten.
Binden:
- Meng in een kopje de maizena met de kirsch tot een glad papje.
- Voeg het maizenapapje toe aan de kaasfondue en roer goed door om te binden.
Afwerking:
- Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en versgemalen witte peper.
Serveren:
- Serveer de kaasfondue met knapperig stokbrood of andere dippers naar keuze, zoals groenten (bloemkool, broccoli, wortels) of gekookte aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Fendant (Chasselas) of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij Zwitserse kaasfondue.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 mg