Zwitserse worteltjestaart
AllerHande 1997
Equipment
- springvorm, doorsnede 22 cm,
- keukenpapier
Ingrediënten
- 75 g blanke amandelen
- 1 sinaasappel
- 300 g worteltjes
- 3 eieren
- 150 g boter of margarine
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel koekkruiden Baukje,
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- poedersuiker
- ½ eetlepel bloem om in te vetten
- ½ eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
- In keukenmachine amandelen fijnmalen.
- Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
- Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
- Rest van schil er dun afraspen.
- Halve sinaasappel uitpersen.
- Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
- Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
- Vorm invetten en met bloem bestuiven.
- In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
- Dooiers één voor één erdoor kloppen.
- 2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
- Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
- In andere kom eiwitten stijf kloppen.
- Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
- Alles door elkaar scheppen.
- Beslag in vorm scheppen.
- In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
- Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
- Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
- Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
- Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 7 g | Vet: 23 g