Zwitserse worteltjestaart

AllerHande 1997
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g blanke amandelen
  • 1 sinaasappel
  • 300 g worteltjes
  • 3 eieren
  • 150 g boter of margarine
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel koekkruiden Baukje,
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • poedersuiker
  • ½ eetlepel bloem om in te vetten
  • ½ eetlepel bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
  • In keukenmachine amandelen fijnmalen.
  • Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
  • Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
  • Rest van schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
  • Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
  • Vorm invetten en met bloem bestuiven.
  • In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
  • Dooiers één voor één erdoor kloppen.
  • 2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
  • Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
  • In andere kom eiwitten stijf kloppen.
  • Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
  • Alles door elkaar scheppen.
  • Beslag in vorm scheppen.
  • In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
  • Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
  • Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
  • Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
  • Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 7 g | Vet: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hartige taart / Taart
Land van herkomst Zwitserland