Rempah Goreng Diana

pikante gehaktballetjes stijl diana
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt hoh
  • 1 ei
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • zout
  • paneermeel
  • peper

Instructies

  • Kneed het gehakt met het rauwe ei, sambal, tomatenketchup, fijn geperste knoflook, ketjap, zout en peper goed door elkaar.
  • Daarna paneermeel toevoegen en vermengen totdat er stevige balletjes van gedraaid kunnen worden.
  • De balletjes kunnen naar keuze in de margarine of olie goudbruin gebakken worden.
  • Warm als koud op te dienen.
  • Altijd een succes bij een borrel of feestje.

Magnetron:

  • Maak het gehakt aan zoals in het recept beschreven.
  • Verwarm ca. 3 eetlepels olie ineen grote schaal 3 min. onafgedekt op 100%.
  • Schep de balletjes door de hete olie en verwarm ze onafgedekt 10-12 min. op 70% tot ze gaar zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Magnetron koken / Vlees
Land van herkomst Indonesië