Rendang kroketjes met zoetzure komkommer

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram magere runderlappen in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bakje boemboe voor rendang
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 100 milliliter azijn
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 komkommer in dunne plakken geschaafd
  • 30 gram boter
  • 130 gram bloem
  • 2 eieren
  • 5 gram paneermeel
  • Frituurolie

Instructies

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de boemboe en kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
  • Roer goed door en laat met deksel op de pan op een lage stand 1 uur sudderen.
  • Neem het deksel van de pan en laat nog 20-25 minuten zachtjes koken tot het vlees uit elkaar valt.
  • Breng de azijn met de suiker, kurkuma en 100 ml water aan de kook en giet over de komkommer.
  • Schep even om en laat afkoelen.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg 30 gram bloem toe.
  • Roer een paar minuten door tot de bloem loslaat van de bodem.
  • 10. Voeg het warme rendang vlees toe en roer alles goed door tot een gebonden massa.
  • 11. Schep over in een platte schaal en laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat koud worden.
  • 12. Verdeel het rendang vlees in 8 porties.
  • 13. Bestuif je handen met bloem en vorm kroketjes van het vlees.
  • 14. Klop de eieren los in een diep bord.
  • 15. Verdeel de rest van de bloem en paneermeel ook over 2 diepe borden.
  • 16. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel en zet ze afgedekt in de koelkast.
  • 17. Frituur de kroketjes circa 3 minuten op 180ºC in de frituurolie.
  • 18. Laat uitlekken en serveer op brood met de zoetzure komkommer erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië