Rendang kroketjes met zoetzure komkommer
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram magere runderlappen in reepjes
- 2 eetlepels olie
- 1 bakje boemboe voor rendang
- 400 milliliter kokosmelk
- 100 milliliter azijn
- 50 gram suiker
- 1 theelepel kurkuma
- 1 komkommer in dunne plakken geschaafd
- 30 gram boter
- 130 gram bloem
- 2 eieren
- 5 gram paneermeel
- Frituurolie
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
- Voeg de boemboe en kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
- Roer goed door en laat met deksel op de pan op een lage stand 1 uur sudderen.
- Neem het deksel van de pan en laat nog 20-25 minuten zachtjes koken tot het vlees uit elkaar valt.
- Breng de azijn met de suiker, kurkuma en 100 ml water aan de kook en giet over de komkommer.
- Schep even om en laat afkoelen.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg 30 gram bloem toe.
- Roer een paar minuten door tot de bloem loslaat van de bodem.
- 10. Voeg het warme rendang vlees toe en roer alles goed door tot een gebonden massa.
- 11. Schep over in een platte schaal en laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat koud worden.
- 12. Verdeel het rendang vlees in 8 porties.
- 13. Bestuif je handen met bloem en vorm kroketjes van het vlees.
- 14. Klop de eieren los in een diep bord.
- 15. Verdeel de rest van de bloem en paneermeel ook over 2 diepe borden.
- 16. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel en zet ze afgedekt in de koelkast.
- 17. Frituur de kroketjes circa 3 minuten op 180ºC in de frituurolie.
- 18. Laat uitlekken en serveer op brood met de zoetzure komkommer erbij.