Rendan

Rendan - Rundvlees uit Sumatra in de Slow Cooker

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen met een randje vet (magere vind ik persoonlijk te droog) grof in stukken gesneden
  • 4 kemirienoten grof gehakt
  • 1 el arachideolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 8 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1,5 el gemberwortel fijngesneden of geraspte
  • 3 tl sambal oelek
  • 1 tl trassi verkruimeld
  • 2 tl djinten
  • 3 tl ketoembar
  • 2 tl kurkuma
  • 1 el tamarinde
  • 1 el goela djawa of palmsuiker / tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar
  • 2 el ketjap asin
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 serehstengel gekneusd of 1 tl serehpoeder
  • 3 blaadjes djeroek-poeroet citroenblad

Instructies

  • Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf ze in een vijzel.
    kemirienoten
  • Let op: kemerienoten zijn licht giftig, dus wel even bakken.
  • Zelf braad ik het vlees even aan voor ik het in de slow cooker doe.
  • Zet de slow cooker aan op HIGH en leg het vlees en alle ingrediënten in de slow cooker.
  • Bereidingstijd: 1 uur op HIGH en 4 uur op LOW. Halverwege roer ik het even om, bij mij had het geen invloed op de bereidingstijd. Ik hou niet van veel en veel te gaar vlees.
  • Dit gerecht vonden wij heerlijk en helemaal niet HEET, maar ja wij zijn wel wat gewend!

Notities / Tips / Wijnadvies

Geserveerd met witte rijst, witte kool (zonder franje), sambal en gefruite uitjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Slowcooker
Land van herkomst Indonesië