Rengo Salata

haringsalade
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 haringen
  • melk
  • ½ kg aardappels
  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 paprika

Instructies

  • Laat de haringen 7-8 uur in de melk staan (alleen als ze te zout zijn).
  • Laat ze uitlekken, verwijder het vel en de graten en snijd ze in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.
  • Meng alles met de azijn en de olie en serveer de salade koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie: U kunt de paprika achterwege laten en 1 appel, 1/2 kop Griekse yoghurt en wat mosterdpoeder aan de salade toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Griekenland