Rijk gevulde gebonden soep
Ik wou twee pannen soep maken, omdat we de verjaardagen van twee van mijn zoons morgen vieren. Deze heb ik al boodschappen doenende bedacht
Ingrediënten
- 1 runderschenkel
- 3 liter kokend water
- 6 blokjes runderboulion
- 500 gram gerookte doorregen spekreepjes
- 3 preien
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 gele ui
- 1 rode ui
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- zwarte peper Vers gemalen
- 3 teentjes knoflook
- 3 flinke theelepels honing mosterd
- 50 gram roomboter ongezouten
- 6 eetlepels bloem
- 1 beker crème fraiche
- 1 pakje kookroom
Instructies
- Doe de 3 liter kokend watee in een pan
- Doe de runderschenkel in het water
- Voeg de 6 runderboulion blokjes toe
- Laar het geheel 2 uur tzachtjes rekken
- Haal de schenkel met een spatel uit het water en doe hem in een vergiet, boven een bakje
- Snij de preien in dunne ringen
- Doe ze in een vergiet en was ze
- Halveer de paprika's en ontfoe ze onder stromend water van de pitjes
- Snij de paprika's dan in kleine stukjes
- Snij de rode en de gele ui grof
- Doe de teentjes knoflook erbij
- Doe het vlees van ds runderschenkel in een grote mengkom
- Bak de 500 gram doorregen gerookte spekreepjes in een wok uit
- Voeg de ui, paprika's knoflook toe
- Roerbak /fruit het geheel
- Voeg de prei toe en bak nog 3 minuten op hoog vuur door
- Doe het mengsel bij het vlees van de schenkel in de mengkom
- Voeg 3 soeplepels boulion toe
- Maak het geheel met de staafmixer zo fijn mogelijk
- Meng de Italiaanse kruiden en vers gemalen zwarte peper erdoor
- Maak van de roomboter en de bloem een roux
- Doe in snel tempo al roerend met de garde de runderboulion erbij
- Tot je een niet klonterig naar jouw idee juiste dikte hebt bereikt
- Schep dan met de soeplepel de eerste helft van het vlees/groentemengsel erdoor
- Voeg de 3 flinke theelepels mosterd toe
- Verdun de soep weer met bouillon
- Doe daarna de tweede helft van het vlees/groentemengsel erbij
- Voeg de inhoud van het bekertje crème fraiche toe
- Doe het pakje kookroom erdoor
- Lekker blijven kloppen met de garde
- Indien nodig nog wat boulion toevoegen
- × let op niet alle boulion hoeft in de soep
- gebruik zoveel als je zelf wilt
Notities / Tips / Wijnadvies
Op zich is deze soep zo vullend dat je hem als maaltijdsoep kunt gebruiken
I
I