Rijk gevulde gebonden soep

 

Rijk gevulde gebonden soep

Ik wou twee pannen soep maken, omdat we de verjaardagen van twee van mijn zoons morgen vieren. Deze heb ik al boodschappen doenende bedacht
Porties: 10
Total time 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 runderschenkel
  • 3 liter kokend water
  • 6 blokjes runderboulion
  • 500 gram gerookte doorregen spekreepjes
  • 3 preien
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • zwarte peper Vers gemalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 flinke theelepels honing mosterd
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 beker crème fraiche
  • 1 pakje kookroom

Instructies

  • Doe de 3 liter kokend watee in een pan
  • Doe de runderschenkel in het water
  • Voeg de 6 runderboulion blokjes toe
  • Laar het geheel 2 uur tzachtjes rekken
  • Haal de schenkel met een spatel uit het water en doe hem in een vergiet, boven een bakje
  • Snij de preien in dunne ringen
  • Doe ze in een vergiet en was ze
  • Halveer de paprika's en ontfoe ze onder stromend water van de pitjes
  • Snij de paprika's dan in kleine stukjes
  • Snij de rode en de gele ui grof
  • Doe de teentjes knoflook erbij
  • Doe het vlees van ds runderschenkel in een grote mengkom
  • Bak de 500 gram doorregen gerookte spekreepjes in een wok uit
  • Voeg de ui, paprika's knoflook toe
  • Roerbak /fruit het geheel
  • Voeg de prei toe en bak nog 3 minuten op hoog vuur door
  • Doe het mengsel bij het vlees van de schenkel in de mengkom
  • Voeg 3 soeplepels boulion toe
  • Maak het geheel met de staafmixer zo fijn mogelijk
  • Meng de Italiaanse kruiden en vers gemalen zwarte peper erdoor
  • Maak van de roomboter en de bloem een roux
  • Doe in snel tempo al roerend met de garde de runderboulion erbij
  • Tot je een niet klonterig naar jouw idee juiste dikte hebt bereikt
  • Schep dan met de soeplepel de eerste helft van het vlees/groentemengsel erdoor
  • Voeg de 3 flinke theelepels mosterd toe
  • Verdun de soep weer met bouillon
  • Doe daarna de tweede helft van het vlees/groentemengsel erbij
  • Voeg de inhoud van het bekertje crème fraiche toe
  • Doe het pakje kookroom erdoor
  • Lekker blijven kloppen met de garde
  • Indien nodig nog wat boulion toevoegen
  • × let op niet alle boulion hoeft in de soep
  • gebruik zoveel als je zelf wilt

Notities / Tips / Wijnadvies

Op zich is deze soep zo vullend dat je hem als maaltijdsoep kunt gebruiken
I
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Nederland