Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram vlees van wild zwijn
- 200 gram varkensvet
- 1 st ui grof in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook fijn geplet
- 1 st sjalot in vieren gesneden
- 1 st kruidentuiltje
- 8 st jeneverbessen gekneusd
- 1 el cognac/armagnac
- 1 fles droge witte wijn
- 10 st zwarte peperkorrels
- grof zout
Instructies
- Snijd het vlees en het vet in dobbelstenen.
- Doe in een braadpan de ui, sjalot, knoflook, jeneverbessen, kruidentuiltje, peperkorrels en een beetje grof zout.
- Verdeel hier het vlees over en giet er de wijn over.
- Zet de pan op het fornuis en breng op midden-hoog vuur zachtjes tegen de kook aan.
- Laat 2,5 – 3 uur stoven.
- Het vlees moet haast uit elkaar vallen.
- Haal het vlees uit de pan en trek het vlees uit elkaar met 2 vorken, zoals pulled porc.
- Verdeel het vlees over potjes.
- Zet de potjes in koelkast of steriliseer ze.
- Wanneer je ze in de koelkast wilt bewaren, doe dan wat reuzel (varkensvet) bovenop de rillettes.
- Dit is niet nodig als je de potjes steriliseert.