Rillettes van wild zwijn

Rillettes van wild zwijn

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram vlees van wild zwijn
  • 200 gram varkensvet
  • 1 st ui grof in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn geplet
  • 1 st sjalot in vieren gesneden
  • 1 st kruidentuiltje
  • 8 st jeneverbessen gekneusd
  • 1 el cognac/armagnac
  • 1 fles droge witte wijn
  • 10 st zwarte peperkorrels
  • grof zout

Instructies

  • Snijd het vlees en het vet in dobbelstenen.
  • Doe in een braadpan de ui, sjalot, knoflook, jeneverbessen, kruidentuiltje, peperkorrels en een beetje grof zout.
  • Verdeel hier het vlees over en giet er de wijn over.
  • Zet de pan op het fornuis en breng op midden-hoog vuur zachtjes tegen de kook aan.
  • Laat 2,5 – 3 uur stoven.
  • Het vlees moet haast uit elkaar vallen.
  • Haal het vlees uit de pan en trek het vlees uit elkaar met 2 vorken, zoals pulled porc.
  • Verdeel het vlees over potjes.
  • Zet de potjes in koelkast of steriliseer ze.
  • Wanneer je ze in de koelkast wilt bewaren, doe dan wat reuzel (varkensvet) bovenop de rillettes.
  • Dit is niet nodig als je de potjes steriliseert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Wild