Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de ragout:
- 300 gram kip
- kippenbouillon (van tabletten)
- zakje soepgroente
- 90 gram boter
- 90 gram bloem
Voor de flensjes:
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 350 ml water
- zout
Voor het frituren:
- 1 ei
- paneermeel
Voor het bestrijken van de flensjes:
- bloem
- water
Instructies
- Doe het vlees ongesneden in een pan met water en breng het aan de kook.
- Als het water kookt, dan afschuimen.
- Voeg een paar tabletten kippenbouillon naar smaak toe.
- Laat alles ongeveer 3 uur trekken en daarna laten afkoelen.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Maak dan de ragout: smelt de boter, daarna al roerend beetje bij beetje bloem toevoegen.
- Daarna al roerend bouillon toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
- De ragout moet vrij dik zijn voor het beste resultaat.
- Wok 1 teentje knoflook met een theelepel sambal en voeg daarna de groente toe.
- Wokken tot het beetgaar is.
- Voeg de groente en kip toe aan de ragout en laat daarna afkoelen.
- Voor de flensjes: mix de bloem, het ei, water en iets zout tot je een glad beslag hebt.
- Maak ook alvast een dik papje van bloem met water (om de risolles mee te bestrijken voor het dichtvouwen).
- Vet een koekenpan in met boter en als de pan goed warm is, schep je een lepel beslag in de pan.
- Als de onderkant loslaat is het flensje gaar en kun je het flensje op bakpapier leggen.
- Let op: je hoeft de flensjes maar aan 1 kant te bakken en zorg dat ie niet bruin wordt.
- Op de kant die gebakken is, leg je de vulling.
- Vouw het flensje als ie nog warm is! Leg 2 lepels vulling ongeveer in het midden van het flensje en bestrijk de rand met het bloempapje.
- Vouw de onderkant naar binnen.
- Bestrijk de zijkanten met het papje en vouw deze flapjes ook naar binnen.
- Tot slot bestrijk je het bovenste flapje met het bloempapje en vouw je deze naar binnen.
- Verdeel paneermeel en losgeklopt ei over 2 borden.
- Haal de risolles eerst door het ei, daarna door de paneermeel.
- Schenk in een pan een laag arachideolie (zodat de risolles helemaal in de olie kunnen liggen) en verwarm dit.
- Als de olie op temperatuur is*, leg je voorzichtig 2 -3 risolles in de pan.
- Frituur ze totdat ze mooi goudbruin worden en ze vanzelf naar boven komen.
- Leg ze daarna op een schaal met keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
* Dit kun je controleren door een stukje brood in de olie te gooien: als het boven komt drijven is de olie op temperatuur.
TIP: Risolles kunnen prima (gefrituurd) ingevroren worden!