Risotto met geroosterde paprika en spinazie

Romige Risotto met Geroosterde Paprika en Spinazie

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 300 g verse spinazie gewassen en uitgelekt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 200 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml groentebouillon van tablet
  • 50 g schapenkaas zoals pecorino, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de paprika’s in brede repen, meng ze met olijfolie en een snufje zout, spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de geroosterde paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zak, verwijder vervolgens de zwarte velletjes met een scherp mesje en snijd ze in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een wok en laat de spinazie al omscheppend in ongeveer 5 minuten slinken.
  • Laat de spinazie vervolgens in een vergiet afkoelen en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een kleine braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij gedurende 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.
  • Schenk de witte wijn in de pan en laat deze al roerend op matig vuur verdampen.
  • Voeg geleidelijk hete groentebouillon toe aan de rijst (voeg telkens een nieuwe scheut toe als de vorige door de rijst is opgenomen).
  • Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 minuten beetgaar worden.
  • Voeg de laatste 5 minuten de geroosterde paprika en spinazie toe aan de risotto.
  • Roer op het laatste moment de schapenkaas, 1 eetlepel boter, zout en peper door de risotto.
  • Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 2 minuten rusten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze romige risotto vraagt om een lichte en frisse witte wijn. Probeer een Pinot Grigio of een Vermentino voor een perfecte aanvulling op de smaken van de geroosterde paprika en spinazie.

Voedingswaarden

Calories: 455 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 10 g | Vet: 21 g | Zout: 1.24 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch