Risotto met kippenlevertjes en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Risotto met kippenlevertjes en olijven

Risotto met kippenlevertjes en olijven

Categorie gevolgelte
Keuken Italië
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 300 gr kippenlevertjes gehalveerd, schoongemaakt
  • zout peper
  • 4 eetlepels olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gr rondkorrelrijst
  • 1 blik tomaatblokjes 400 gr
  • 100 gr olijven met piment gevuld, in plakjes

Hoe maak ik het klaar

  • Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper.
  • Verhit de olie en bak de levertjes snel rondom bruin.
  • Neem de levertjes uit de pan.
  • Bak in hetzelfde bakvet de ui ± 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de rijst toe en bak het geheel al omscheppend nog ± 5 minuten.
  • Laat de blokjes tomaat uitlekken, vang het vocht op in een maatbeker en vul dit aan tot 5 dl.
  • Voeg de tomaat, het vocht, zout en peper aan de rijst toe.
  • Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Roer na ± 15 minuten de kippenlevers en olijven erdoor.