Roasted chicken-sticks met sesam en koriander
Ingrediënten
- 12 kip
- 2 eetlepel(s) sesamzaadjes
- 4 eetlepel(s) koriander
- Voor de marinade:
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 eetlepel(s) honing
- citroensap
- 1 theelepel 5 spice kruiden toko
- 1 theelepel gember
Instructies
- Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
- Vermeng de kippenboutjes met de marinade en zet ze afgedekt 1 nacht in de koelkast.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan lichtbruin.
- Verwarm de grill of barbecue voor.
- Bestrooi de kippenboutjes met het sesamzaad, grilleer ze in ± 15 minuten gaar en goudbruin, keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
- Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie en garneer de kip met verse koriander.