Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

Porties: 12 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 kip
  • 2 eetlepel(s) sesamzaadjes
  • 4 eetlepel(s) koriander
  • Voor de marinade:
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) honing
  • citroensap
  • 1 theelepel 5 spice kruiden toko
  • 1 theelepel gember

Instructies

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Vermeng de kippenboutjes met de marinade en zet ze afgedekt 1 nacht in de koelkast.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan lichtbruin.
  • Verwarm de grill of barbecue voor.
  • Bestrooi de kippenboutjes met het sesamzaad, grilleer ze in ± 15 minuten gaar en goudbruin, keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
  • Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie en garneer de kip met verse koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip