Rode Curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes
Heerlijk Rode Curry recept met in Conimex Wok Olie gebakken kipfilet, knapperige peultjes en zoete cherrytomaatjes. Lekker met knapperige cassave kroepoek.
Ingrediënten
- 200 gram rijst
- 400 gram kip
- 150 gram tomaat
- 200 gram peultjes
- 2 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 bak gram Conimex Boemboe Rode Curry
Instructies
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
- Snijd ondertussen de kip in blokjes, de cherrytomaatjes in tweeën en maak de peultjes schoon.
- Verhit 2 el wok olie in een wok.
- Roerbak hierin de kipblokjes 4 min.
- Voeg de currypasta, de kokosmelk en 50 ml water toe en meng dit goed door.
- Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Voeg de peultjes toe en roerbak 5 min. goed door tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en verwarm ze nog 2 min. met het geheel mee.
- Schep de rijst en de rode Thaise curry met de kip, peultjes en cherrytomaatjes op 4 borden.