Rode currypasta
Ingrediënten
- 1 grote ui fijngesneden
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 12 fijngesneden rode pepers
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel koenjit gemalen kurkuma
- 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
- 1 eetlepel korianderblaadjes fijngesneden
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel zout
Instructies
- Laat 1 fijngesneden grote ui ± 5 minuten In 4 eetlepels plantaardige olie zachtjes bakken.
- Voeg 12 fijngesneden rode pepers, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 eetlepel fijngesneden korianderblaadjes, 1 eetlepel azijn en 1 theelepel zout toe en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes bakken.
- Laat het mengsel afkoelen en pureer het met 1 eetlepel plantaardige olie toteen gladde pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker in curry’s met schaaldieren en groenten.