Kruidige Gestoomde Rode Kool met Vossebessen

Een levendige en elegante presentatie van kruidige gestoomde rode kool met vossebessen, geserveerd in een rustieke kom. De gestoomde rode kool is op smaak gebracht met warme specerijen en gegarneerd met heldere vossebessen, verse kruiden en een scheutje balsamico-glazuur. De setting bevat een kleurrijk tafelkleed, een klein schaaltje balsamicoazijn, een rustieke lepel en een glas rode wijn, verlicht door helder natuurlijk licht om de rijke en feestelijke uitstraling van dit bijgerecht te benadrukken.

Kruidige Gestoomde Rode Kool met Vossebessen

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rode kool gesneden
  • 1 appel geschild en in plakjes
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 15 gram rijst
  • 250 gram vossebessen
  • 1 eetlepel roomboter
  • ½ ui fijngesneden
  • Zout naar smaak
  • 30 gram suiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een ruime dichte stoomovenpan.
  • Stoom de ingrediënten op 100 ºC gedurende 50 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 23 minuten.
  • Voeg de appelplakjes toe en stoom nogmaals op 100 ºC gedurende 10 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 3 minuten.
  • Voeg zout naar smaak toe en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voeg de appel pas aan het einde van de bereiding toe om te voorkomen dat de kool te zacht wordt.
  • Als u zomerkool gebruikt, verkort dan de kooktijd tot 40 minuten op 100 ºC of 15-20 minuten op 120 ºC in een drukstoomoven.
  • Dit gerecht is heerlijk in combinatie met hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek, en een aardappeltaartje.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 16 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch