Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram rode kool gesneden
- 1 appel geschild en in plakjes
- 125 ml rode wijn
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 15 gram rijst
- 250 gram vossebessen
- 1 eetlepel roomboter
- ½ ui fijngesneden
- Zout naar smaak
- 30 gram suiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een ruime dichte stoomovenpan.
- Stoom de ingrediënten op 100 ºC gedurende 50 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 23 minuten.
- Voeg de appelplakjes toe en stoom nogmaals op 100 ºC gedurende 10 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 3 minuten.
- Voeg zout naar smaak toe en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voeg de appel pas aan het einde van de bereiding toe om te voorkomen dat de kool te zacht wordt.
- Als u zomerkool gebruikt, verkort dan de kooktijd tot 40 minuten op 100 ºC of 15-20 minuten op 120 ºC in een drukstoomoven.
- Dit gerecht is heerlijk in combinatie met hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek, en een aardappeltaartje.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 165 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 16 g