Rode kool met crème fraîche

Rode kool met crème fraîche

Rode kool met crème fraîche

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr rode kool in 1 cm brede reepjes gesneden
  • 1 gekookte biet geraspt
  • 50 gr boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 2 eetlepels grofgesneden peterselie
  • Reepjes citroenschil ter garnering

Instructies

  • Bak in 50 gr boter de gesnipperde ui en geperste knoflook gedurende 5 minuten.
  • Voeg de rode kool, geraspte biet, tomatenpuree en citroensap toe.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
  • Roer de crème fraîche door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met grof gesneden peterselie en reepjes citroenschil.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit smakelijke bijgerecht van rode kool met crème fraîche!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst