Stoofpot van Rode Kool met Hachee

Rode kool met hachee

Stoofpot van Rode Kool met Hachee

Porties: 4
incl. stoomoven- en braadtijd 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de hachee:

  • 500 gram goulashvlees in blokjes
  • 500 gram ui in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 2,5 dl kalfsfond
  • Olie om te bakken

Voor de rode kool:

  • 500 gram rode kool fijngesneden
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 15 gram rijst
  • 1 eetlepel boter
  • ½ ui fijngesneden
  • Zout naar smaak
  • 30 gram suiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 appel geschild en in stukjes gesneden

Instructies

Voor de hachee:

  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Schep het vlees vervolgens over in een stoomovenpan.
  • Bak de ui samen met de bloem glazig.
  • Voeg dan de kalfsfond, laurier en kruidnagels toe.
  • Schenk dit mengsel over het vlees.
  • Schuif de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100°C gedurende 150 minuten of op 120°C gedurende 35-40 minuten.
  • Doe de hachee over in een braadpan en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.

Voor de rode kool:

  • Doe de rode kool in een stoomovenpan en voeg alle ingrediënten toe, behalve de appel.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Schuif de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100°C gedurende 35 minuten of op 120°C gedurende 12 minuten.
  • Voeg de stukjes appel toe aan de rode kool en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven.
  • Stoom nogmaals op 100°C gedurende 10 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveer de rode kool direct of verwarm het later in de stoomoven.

Bereidingstips:

Als de hachee te dun is, kunt u deze na het stomen op de kookplaat laten inkoken of binden met wat aardappelzetmeel.

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Tarwevrij