Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de hachee:
- 500 gram goulashvlees in blokjes
- 500 gram ui in halve ringen gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 2,5 dl kalfsfond
- Olie om te bakken
Voor de rode kool:
- 500 gram rode kool fijngesneden
- 125 ml rode wijn
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 15 gram rijst
- 1 eetlepel boter
- ½ ui fijngesneden
- Zout naar smaak
- 30 gram suiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 appel geschild en in stukjes gesneden
Instructies
Voor de hachee:
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin.
- Schep het vlees vervolgens over in een stoomovenpan.
- Bak de ui samen met de bloem glazig.
- Voeg dan de kalfsfond, laurier en kruidnagels toe.
- Schenk dit mengsel over het vlees.
- Schuif de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100°C gedurende 150 minuten of op 120°C gedurende 35-40 minuten.
- Doe de hachee over in een braadpan en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
Voor de rode kool:
- Doe de rode kool in een stoomovenpan en voeg alle ingrediënten toe, behalve de appel.
- Meng alles goed door elkaar.
- Schuif de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100°C gedurende 35 minuten of op 120°C gedurende 12 minuten.
- Voeg de stukjes appel toe aan de rode kool en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven.
- Stoom nogmaals op 100°C gedurende 10 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de rode kool direct of verwarm het later in de stoomoven.
Bereidingstips:
Als de hachee te dun is, kunt u deze na het stomen op de kookplaat laten inkoken of binden met wat aardappelzetmeel.Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 18 g