Rode roerbakschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 400 gram varkensfilet
  • zout peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 takjes peterselie
  • 1 potje rode bieten
  • 1 dl bakolie fles á 250 ml, Sense
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 potje tuinbonen

Instructies

  • Borstel de aardappelen onder stromend water schoon.
  • Snijd ze in de lengte doormidden en dan in dunne schijfjes.
  • Snijd de varkensfilet in repen en bestrooi die met zout en peper.
  • Pel de knoflook en halveer ze in de lengte.
  • Was de peterselie en hak hem fijn.
  • Laat de bieten uitlekken en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de bakolie in een wok en fruit de knoflook hierin ± 1 minuut.
  • Verwijder de knoflook en houd ze apart.
  • Roerbak de aardappelschijfjes ± 3 minuten en haal ze uit de wok.
  • Voeg de reepjes vlees en het spek aan de bakolie toe en roerbak ze ± 4 minuten.
  • Laat de tuinbonen uitlekken.
  • Voeg de tuinbonen, de bieten, de peterselie en de aardappelen aan het vleesmengsel toe en warm het geheel goed door.
  • Garneer de roerbakschotel met de halve teentjes knoflook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Varkensvlees