Rode roerbakschotel
Ingrediënten
Instructies
- Borstel de aardappelen onder stromend water schoon.
- Snijd ze in de lengte doormidden en dan in dunne schijfjes.
- Snijd de varkensfilet in repen en bestrooi die met zout en peper.
- Pel de knoflook en halveer ze in de lengte.
- Was de peterselie en hak hem fijn.
- Laat de bieten uitlekken en snijd ze in reepjes.
- Verhit de bakolie in een wok en fruit de knoflook hierin ± 1 minuut.
- Verwijder de knoflook en houd ze apart.
- Roerbak de aardappelschijfjes ± 3 minuten en haal ze uit de wok.
- Voeg de reepjes vlees en het spek aan de bakolie toe en roerbak ze ± 4 minuten.
- Laat de tuinbonen uitlekken.
- Voeg de tuinbonen, de bieten, de peterselie en de aardappelen aan het vleesmengsel toe en warm het geheel goed door.
- Garneer de roerbakschotel met de halve teentjes knoflook.