Rode-uienbrood

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels boter
  • 500 gram rode uien in ringen
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper zout
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 dl melk
  • 1 pak witbroodmix 500 gr
  • 100 gram pistachenoten gepelde
  • 15 zwarte olijven ontpitte
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Smelt 30 gr boter en bak daarin de uien met de kruiden, zout en peper 4-5 minuten zachtjes.
  • Snijd de ansjovis in dunne reepjes en week die in de melk.
  • Maak van het witbroodmix een deeg en laat dat volgens de gebruiksaanwijzing rijzen.
  • Hak de pistachenoten grof, kneed de noten door het deeg en laat het 15 minuten narijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg in een pizzavorm of op een bakplaat uit, bedek het met de uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
  • Bestrijk de deegrand met ei en bak het brood in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Italië