Rode-uienbrood
Ingrediënten
- 30 gram boter
- 2 eetlepels boter
- 500 gram rode uien in ringen
- gedroogde Italiaanse kruiden
- peper zout
- 1 blikje ansjovis
- 2 dl melk
- 1 pak witbroodmix 500 gr
- 100 gram pistachenoten gepelde
- 15 zwarte olijven ontpitte
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Smelt 30 gr boter en bak daarin de uien met de kruiden, zout en peper 4-5 minuten zachtjes.
- Snijd de ansjovis in dunne reepjes en week die in de melk.
- Maak van het witbroodmix een deeg en laat dat volgens de gebruiksaanwijzing rijzen.
- Hak de pistachenoten grof, kneed de noten door het deeg en laat het 15 minuten narijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg in een pizzavorm of op een bakplaat uit, bedek het met de uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
- Bestrijk de deegrand met ei en bak het brood in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.