Geïnfuseerde Rode Vruchten op Brandewijn
Een luxe en smaakvolle traktatie van rode vruchten op brandewijn. Perfect als dessert of als bijzondere toevoeging aan hartige gerechten!
Equipment
- inmaakpot (inhoud ca. 750 ml)
- mes
Ingrediënten
- 1 citroen schoongeboend
- 1 zakje gedroogd roodfruit 180 g
- 150 g kristalsuiker
- 500 ml brandewijn
Instructies
- Was de inmaakpot grondig met heet water en droog deze goed af.
- Doe het gedroogde rode fruit samen met de suiker en de citroenschil in de inmaakpot.
- Schenk de brandewijn over de vruchten totdat alles volledig onderstaat.
- Sluit de pot goed af en zet deze minstens 6 weken op een donkere, koele plek.
- Schud de pot regelmatig om de smaken goed te laten mengen.
- Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje, of gebruik ze als topping bij desserts.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.
Wijnadvies:
Serveer deze vruchten bij een glas dessertwijn zoals een Sauternes of Muscat, of geniet ervan puur.
Bewaren ca. 6 maanden,
na opening ca. 1 maand houdbaar
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Sugar: 18 g