Roerbakgroenten met mie en een ketjap-sherrysaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 prei in ringen
  • 100 gram taugé
  • 1 gesnipperde ui
  • 200 gram witte kool in reepjes
  • 1 rode paprika in ruitjes
  • 100 gram peultjes
  • 1 rode peper in dunne ringetjes / zaadjes verwijderd
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 3 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 11/2 eetlepel(s) sherry
  • 150 gram gare mihoen
  • 3 eetlepel(s) koriander fijngehakte

Instructies

  • Verhit in een wok of pan met dikke bodem de olie.
  • Roerbak de groenten na elkaar in een wok in enkele minuten tot beetgaar.
  • Vermeng de ketjap, sojasaus en sherry.
  • Wel de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Schep in de wok de mie en de groenten om en laat ze doorwarmen.
  • Breng op smaak met het sausje en de koriander.
  • Ook lekker met reepjes roergebakken biefstuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch