Roerbakmie met zoetzuur varkensvlees
Ingrediënten
- 400 g hamlappen in blokjes
- 1 eetlepel(s) droge sherry
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- peper
- zout
- 1 scharrelei losgeklopt
- 2 eetlepel(s) maïzena
- frituurolie
- 250 g Soubry Roerbakmie
- 2 eetlepel(s) wokolie Conimex
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 groene paprika in stukjes
- 200 g wortelreepjes
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 1½ dl woksaus sweet & sour Conimex
Instructies
- Marineer het vlees 15 minuten in de sherry, de sojasaus en peper en zout naar smaak.
- Roer een beslagje van het ei en de maïzena.
- Verhit de olie tot 190 °C.
- Haal de blokjes vlees door het beslag en frituur ze in de hete olie bruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de wokolie en bak de paprika met de worteltjes al omscheppend beetgaar.
- Schep de bosui erdoor.
- Voeg de woksaus toe en roer ook het vlees door het gerecht.
- Verwarm alles op een hoog vuur.
- Serveer met de mie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Golden Kaan, rosé, Zuid-Afrika
Info:
Er wordt vaak onterecht gedacht dat zoetzuur varkensvlees geen echt Chinees gerecht is. Deze variatie is door gebruik van de kant-en-klare saus snel gemaakt en erg lekker.