Roerbakmie met zoetzuur varkensvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g hamlappen in blokjes
  • 1 eetlepel(s) droge sherry
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • peper
  • zout
  • 1 scharrelei losgeklopt
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • frituurolie
  • 250 g Soubry Roerbakmie
  • 2 eetlepel(s) wokolie Conimex
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 200 g wortelreepjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • dl woksaus sweet & sour Conimex

Instructies

  • Marineer het vlees 15 minuten in de sherry, de sojasaus en peper en zout naar smaak.
  • Roer een beslagje van het ei en de maïzena.
  • Verhit de olie tot 190 °C.
  • Haal de blokjes vlees door het beslag en frituur ze in de hete olie bruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de wokolie en bak de paprika met de worteltjes al omscheppend beetgaar.
  • Schep de bosui erdoor.
  • Voeg de woksaus toe en roer ook het vlees door het gerecht.
  • Verwarm alles op een hoog vuur.
  • Serveer met de mie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Golden Kaan, rosé, Zuid-Afrika
Info:
Er wordt vaak onterecht gedacht dat zoetzuur varkensvlees geen echt Chinees gerecht is. Deze variatie is door gebruik van de kant-en-klare saus snel gemaakt en erg lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Varkensvlees