Roerbakschotel met crabsticks en shii-take
Ingrediënten
- ½ struik paksoi in grove stukken
- 150 gram rijstnoedels
- zout
- 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 eetlepel lente-ui in stukjes
- ½ eetlepel fijngesneden verse gemberwortel
- ½ theelepel chilipoeder
- 100 gram peultjes
- 100 gram shii-take in plakjes
- 1 gele paprika in reepjes
- 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- 150 gram crabsticks pakje in stukjes van 3 cm
Instructies
- Stoom de paksoi in een stoompan boven kokend water in 10 minuten gaar.
- Laat de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout gaar worden.
- Schep de olie in een hete wok, voeg de knoflook, de lente-ui, de gember en
- het chilipoeder toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut.
- Voeg de peultjes, de shii-take en de paprikareepjes toe en bak ze 8-10
- minuten mee.
- Schep de rijstwijn en de sojasaus erdoor en laat alles nog 2 minuten stoven
- tot de groenten beetgaar zijn.
- Schep de crabsticks erdoor en serveer met de rijstnoedels en de paksoi.