Roerbakschotel met crabsticks en shii-take

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ struik paksoi in grove stukken
  • 150 gram rijstnoedels
  • zout
  • 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel lente-ui in stukjes
  • ½ eetlepel fijngesneden verse gemberwortel
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram shii-take in plakjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus
  • 150 gram crabsticks pakje in stukjes van 3 cm

Instructies

  • Stoom de paksoi in een stoompan boven kokend water in 10 minuten gaar.
  • Laat de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout gaar worden.
  • Schep de olie in een hete wok, voeg de knoflook, de lente-ui, de gember en
  • het chilipoeder toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut.
  • Voeg de peultjes, de shii-take en de paprikareepjes toe en bak ze 8-10
  • minuten mee.
  • Schep de rijstwijn en de sojasaus erdoor en laat alles nog 2 minuten stoven
  • tot de groenten beetgaar zijn.
  • Schep de crabsticks erdoor en serveer met de rijstnoedels en de paksoi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken / Vis