Roerbakschotel van witte kool en kalkoen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenfilet
  • ½ eetlepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • kalkoenreepjes
  • 50 gram magere spekreepjes
  • 400 gram panklare witte kool
  • 1 dl warme kippenbouillon van tablet
  • 1 blik chilibonen 400 ml
  • 2 vleestomaten
  • peper en zout
  • aardappels

Instructies

  • Snijd 400 gr kalkoenfilet in dunne reepjes en schep er 1/2 eetlepel
  • cajunkruiden en 1 eetlepel olie door.
  • Verhit een ruime pan of wok en bak de kalkoenreepjes hierin met 50 gr
  • magere spekreepjes al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg 400 gr panklare witte kool toe en bak die 5 minuten mee.
  • Voeg 1 dl warme kippenbouillon (van tablet) en de inhoud van 1 blik
  • chilibonen (400 ml) toe en warm het geheel goed door.
  • Maak intussen 2 vleestomaten schoon en snijd ze in partjes.
  • Neem de pan van het vuur, schep de partjes tomaat door het gerecht en breng
  • het op smaak met een paar druppels tabasco en wat peper en zout.
  • Lekker met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Roerbakken / Wokken