Roerbakschotel van witte kool en kalkoen
Ingrediënten
- 400 gram kalkoenfilet
- ½ eetlepel cajunkruiden
- 1 eetlepel olie
- kalkoenreepjes
- 50 gram magere spekreepjes
- 400 gram panklare witte kool
- 1 dl warme kippenbouillon van tablet
- 1 blik chilibonen 400 ml
- 2 vleestomaten
- peper en zout
- aardappels
Instructies
- Snijd 400 gr kalkoenfilet in dunne reepjes en schep er 1/2 eetlepel
- cajunkruiden en 1 eetlepel olie door.
- Verhit een ruime pan of wok en bak de kalkoenreepjes hierin met 50 gr
- magere spekreepjes al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
- Voeg 400 gr panklare witte kool toe en bak die 5 minuten mee.
- Voeg 1 dl warme kippenbouillon (van tablet) en de inhoud van 1 blik
- chilibonen (400 ml) toe en warm het geheel goed door.
- Maak intussen 2 vleestomaten schoon en snijd ze in partjes.
- Neem de pan van het vuur, schep de partjes tomaat door het gerecht en breng
- het op smaak met een paar druppels tabasco en wat peper en zout.
- Lekker met gekookte aardappelen.