Roergebakken asperges

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 350 gram groene asperges
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram kalkoen nasi-bamivlees
  • 1 blikje maïs 300 gr
  • 1 zakje Groentesmoor ham-kaas

Instructies

  • Pel de ui en de knoflook.
  • Snijd de ui in parten en de knoflook in dunne plakjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  • Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 4 cm.
  • Verhit een ruime pan of wok en rooster de pijnboompitten al omscheppend lichtbruin.
  • Laat de pijnboompitten op keukenpapier afkoelen.
  • Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook al omscheppend 2 minuten.
  • Voeg het kalkoenvlees toe en bak het al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
  • Schep de paprika en de asperges erdoor en bak alles 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg 2 dl heet water, de maïs en de inhoud van het zakje groentesmoor toe en laat het nog 5 minuten zachtjes smoren.
  • Garneer met de pijnboompitten.
  • Lekker met een pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kalkoen