Roergebakken asperges
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 350 gram groene asperges
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 350 gram kalkoen nasi-bamivlees
- 1 blikje maïs 300 gr
- 1 zakje Groentesmoor ham-kaas
Instructies
- Pel de ui en de knoflook.
- Snijd de ui in parten en de knoflook in dunne plakjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 4 cm.
- Verhit een ruime pan of wok en rooster de pijnboompitten al omscheppend lichtbruin.
- Laat de pijnboompitten op keukenpapier afkoelen.
- Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook al omscheppend 2 minuten.
- Voeg het kalkoenvlees toe en bak het al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
- Schep de paprika en de asperges erdoor en bak alles 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg 2 dl heet water, de maïs en de inhoud van het zakje groentesmoor toe en laat het nog 5 minuten zachtjes smoren.
- Garneer met de pijnboompitten.
- Lekker met een pasta.