Roergebakken bloemkool met kip

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken bloemkool met kip

 

Roergebakken bloemkool met kip

Recept afdrukken
Categoriemet groenten, met kip
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • zie bereidingswijze

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak 1 gesnipperde ui, 1
  • gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen gesneden rode pepers, 2 eetlepels
  • fijngehakte gemberwortel en 400 gr bloemkoolroosjes 7 minuten.
  • Voeg 400 gr kipreepjes en wat peper en zout toe en bak ze 7 minuten mee.
  • Schenk 1 dl kippenbouillon in de pan en laat de bloemkool in de afgedekte
  • pan beetgaar worden.
  • Bind de saus met wat maïzena.
  • Druppel er wat sesamolie over en garneer met 2 in ringen gesneden bosuitjes
  • en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad.
  • Serveer met mie.