Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 100 g baby maïskolven
- 100 g shii-takes
- 200 g broccoliroosjes
- 4 eetlepel(s) roerbakolie
- 2-3 eetlepel(s) lichte sojasaus
- 2 eetlepel(s) chilisaus
- 1 eetlepel(s) limoensap
- 50 gram cashewnoten licht gezouten
- 2 eetlepel(s) koriander grof gesneden
Instructies
- Pel de ui en snijd hem in dunne partjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Halveer de maïskolfjes in de lengte.
- Snijd het steeltje van de shii-takes en snijd de hoedjes in vieren.
- Verdeel de broccoli eventueel in kleinere roosjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook op matig vuur tot ze gaan geuren.
- Schep de maïs, shii-takes en broccoli erdoor en roerbak alles 3-4 minuten op hoog vuur.
- Voeg 3 eetlepels water, de sojasaus, chilisaus en het limoensap toe en verwarm de groenten nog 2-3 minuten.
- Schep de noten door de groenten en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij kip- en vleesgerechten!