Roergebakken groenten met vegetarische schijf

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 vegetarische Javaanse schijven
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 400 g Chinese roerbakgroenten
  • 2 eetlepel Wokmix Indisch
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 deciliter tuinkruidenbouillon van een tablet
  • 200 g taugé

Instructies

  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de Javaanse schijven aan beide kanten bruin en gaar.
  • Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een wok en fruit de ui met de knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
  • Voeg de roerbakgroenten en de wokmix toe en bak alles al omscheppend 3 minuten.
  • Schep de sojasaus, de bouillon en de taugé erdoor en verwarm alles al omscheppend totdat de taugé beetgaar is.
  • Serveer de groenten met de Javaanse schijf.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pandan- of witte rijst, kroepoek en atjar.

Wijnadvies:

Cave d´Obernai, Pinot Blanc, wit, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch