Roergebakken kip met citroen- en sinaasappelsaus
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 3 teentjes knoflook
- 2 citroenen
- 2 sinaasappels
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- cayennepeper zout
Instructies
- Pers de citroenen en de sinaasappels uit en voeg de olijfolie, de geperste knoflookteentjes, zout en een flinke snuif cayennepeper bij het sap.
- Snij de kipfilets in fijne reepjes of blokjes en voeg ze bij de marinade.
- Schep goed om en zet de schaal afgedekt ± 2 uur koel weg.
- Laat de kip dan in een vergiet uitlekken en roerbak ze in een wok gaar en goudbruin (u hoeft geen extra olie toe te voegen).
- Laat intussen in een pannetje de marinade tot ± de helft inkoken.
- Schik de kipreepjes met de hete saus op een schaal en dien op.
- Geef er rijst bij.