Roergebakken kip met citroen- en sinaasappelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken kip met citroen- en sinaasappelsaus

 

Roergebakken kip met citroen- en sinaasappelsaus

Recept afdrukken
Categoriemet kip
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • cayennepeper zout

Bereidingswijze

  • Pers de citroenen en de sinaasappels uit en voeg de olijfolie, de geperste knoflookteentjes, zout en een flinke snuif cayennepeper bij het sap.
  • Snij de kipfilets in fijne reepjes of blokjes en voeg ze bij de marinade.
  • Schep goed om en zet de schaal afgedekt ± 2 uur koel weg.
  • Laat de kip dan in een vergiet uitlekken en roerbak ze in een wok gaar en goudbruin (u hoeft geen extra olie toe te voegen).
  • Laat intussen in een pannetje de marinade tot ± de helft inkoken.
  • Schik de kipreepjes met de hete saus op een schaal en dien op.
  • Geef er rijst bij.