Roergebakken kip met hoisinsaus
Ingrediënten
- 250 gram mihoen
- zout
- 2 eetlepels olie
- 250 gram grofgesneden champignons
- 300 gram kipfilet in reepjes
- 1 grote groene paprika in stukjes
- 6 eetlepels hoisinsaus
- 1/2-1 eetlepel aardappelmeel
Instructies
- Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout gaar.
- Verhit de olie in een wok, roerbak de champignons hierin op hoog vuur 5-10 minuten en schep ze uit de wok.
- Bak de kipreepjes in de achtergebleven olie in 5-7 minuten rondom lichtbruin.
- Voeg de paprika toe en bak ze ± 2 minuten mee.
- Roer de hoisinsaus erdoor, voeg ± 1 dl water toe en laat alles ± 5 minuten zachtjes garen.
- Meng het aardappelmeel met 1-2 eetlepels koud water en roer dit door het gerecht om het te binden.
- Schep de champignons erdoor en warm ze even mee.
- Serveer het kip-groentemengsel met de mihoen.