Roergebakken kip met hoisinsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken kip met hoisinsaus

 

Roergebakken kip met hoisinsaus

Recept afdrukken
Categoriemet kip
KeukenNederland
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 250 gr mihoen
  • zout
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gr grofgesneden champignons
  • 300 gr kipfilet in reepjes
  • 1 grote groene paprika in stukjes
  • 6 eetlepels hoisinsaus
  • 1/2-1 eetlepel aardappelmeel

Bereidingswijze

  • Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout gaar.
  • Verhit de olie in een wok, roerbak de champignons hierin op hoog vuur 5-10 minuten en schep ze uit de wok.
  • Bak de kipreepjes in de achtergebleven olie in 5-7 minuten rondom lichtbruin.
  • Voeg de paprika toe en bak ze ± 2 minuten mee.
  • Roer de hoisinsaus erdoor, voeg ± 1 dl water toe en laat alles ± 5 minuten zachtjes garen.
  • Meng het aardappelmeel met 1-2 eetlepels koud water en roer dit door het gerecht om het te binden.
  • Schep de champignons erdoor en warm ze even mee.
  • Serveer het kip-groentemengsel met de mihoen.